Video-dokumentasjon fra “Bærum-Nuuk”
8859
post-template-default,single,single-post,postid-8859,single-format-standard,elision-core-1.0.11,ajax_fade,page_not_loaded,qode-theme-ver-4.5,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
Title Image

Blog

Video-dokumentasjon fra “Bærum-Nuuk”

  |   Uncategorized

For alle dere som ikke fikk med dere vår forestilling på Grønland i forrige uke, har vi gleden av å presentere “Bærum-Nuuk” i sin helhet.

Videoen er 19 minutter lang.

Forestillingen startet som en samtale om Grønland under en lunsj i Bærum. Senere ble konseptet utviklet for presentasjon i Nuuk. Det er en oppfølger av vårt flerårige prosjekt, “Auka Røynd”, i Fjaler. Tidligere kunstneriske leder av Grønlands nasjonalteater, Svenn B Syrin, hevder at forestillingen er “full av udokumenterte fakta … ignorant, nesten rasistisk i sin holdning.”

Han har rett i dette. Vi har vært offere for dansk okkupasjon i 434 år. Videre, han undret om det er satire eller humor …

 

Av og med: Kari Holtan, Boya Bøckman, Torbjørn Davidsen, Pelle Ask, Kari Vik Knutsen, Eva Berit Bøe Moen, Hans Wedvik, Stein Davidsen, Marcus Torjussen og Morten Kippe. Rap av John Olsen, Nuuk Posse.

Støttet av: Norsk Kulturråd, Nuuk Nordisk Kulturfestival, Danse og Teatersentrum og Utenriksdepartementet