"VISJONÆREN" Premiere 15. okt. kl. 19.00 på Black Box Teater
7180
post-template-default,single,single-post,postid-7180,single-format-standard,elision-core-1.0.11,ajax_fade,page_not_loaded,qode-theme-ver-4.5,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
Title Image

Blog

"VISJONÆREN" Premiere 15. okt. kl. 19.00 på Black Box Teater

  |   Uncategorized

“og dere skal høre rykter om krig……”

– å herregud

– og så kommer stormen, og det flyr dyr gjennom luften

– å herregud

– og utover åkrene flyter det senger….

og gamle klokker, og bak et tre står to små barn

– hvem da?

– jeg tror det er oss to

– å nei….

 

Krigens mor er visjonen om makt som krigens barn er avmakten. I mellom står soldaten ved fronten. Det er han som må gjøre det uverdige. Tap av verdighet etterlater han ute av stand til å tilgi eller bli tilgitt. Evnen til tilgivelse er den sterkes privilegium.

 

“Hva vil det egentlig si å glemme ……..? å dynge på med så mange nye minner at det vokser til en haug som skjuler det gamle. Eller gjelder det tvert imot å gruble og dvele så sterkt ved det som har skjedd, at det forandrer seg og til noe annet”. (S. Sæterbakken)

 

Visjonæren er inspirert av Holbergs Jeppe på Bjerget.

 

De Utvalgte har satt opp en rekke forestillinger på Black Box Teater. Blant disse «Bang Bang Club» (2004), «Jimmy Young» (2007), «Skuggar» (2009), «Drømmen» (2010), «Kunsten å bli tam» (2011) og «De Utvalgte» (2012). Forestillingene har turnert både i Norge og i utlandet til stor jubel fra både publikum og presse. Kompaniet har blitt nominert og vunnet en rekke priser og mottok Heddaprisen for særlig kunstnerisk innsats i 2013.

 

Billetter >>

 

Les mer på blackbox.no