“Skipet vol.6 – Hofteatret” premiere 12.mars 2019, Hofteatret, København
9116
post-template-default,single,single-post,postid-9116,single-format-standard,elision-core-1.0.11,ajax_fade,page_not_loaded,qode-theme-ver-4.5,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
Title Image

Blog

“Skipet vol.6 – Hofteatret” premiere 12.mars 2019, Hofteatret, København

  |   Uncategorized

Det Frie Felts Festival i København har invitert “Skipet” til årets festival. “Skipet vol.6 – Hofteatret” har premiere 12.mars. Forestilling også 13.mars.

Når De Utvalgte nå skal lage en forestilling på det kongelige Hofteater i København lar vi oss inspirere av historien om Kong Christian VII, hans livlege, folkeopplyseren, Johan Struensee, og Dronning Mathilde. Etter en maskerade på teatret ble Struensee arrestert og senere halshugget for majestetsfornærmelse.

De Utvalgtes pågående stedsspesifikke serie Skipet har tatt veien om Malérargues i Frankrike, en skog på Norges vestkyst, utenfor en boligblokk i Nuuk,- Grønland, Black Box teater i Oslo, øya Terschelling i Nederland og i Oslo-fjordens svar på Grand Canyon. Skipet og reisen kan representere håp om overlevelse og nytt land. Med hybris som omdreiningspunkt,- reiser et mannskap av musikere, skuespillere og aktører gjennom fragmenter av virkelighet og myter.

Verket er skapt i samspill med stedets unike karakter og musikken fremføres live.

Av og med: Kari Holtan, Boya Bøckman, Torbjørn Davidsen, Juliana Venter, Pelle Ask, Harald Kolaas, Ram Hari Dhakal, Eirik Raude, Jon Platou Selvig, Bjarne Larsen, Anne Holtan, Morten Kippe, Marius Kolbenstvedt, Felipe Osario-Guzmán, Masoume Mirzaie, Kofi Møller, Li Ning og Silas Simphiwe Waldorff Bonde.

Co-produsert av Det Frie Felts Festival og Dansehallerne
Støttet av: Norsk Kulturråd, Det Norske Utenriksdepartement, Performing Arts Hub Norway  og Statens Kunstfond.
Takk til: Kunsthøgskolen i Oslo