Drømmen – 2010
8010
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-8010,elision-core-1.0.11,ajax_fade,page_not_loaded,qode-theme-ver-4.5,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
Title Image

Drømmen – 2010

Om denne forestillingen

Handlingen utspiller seg i Ella sitt idylliske sommerhus ved fjorden. Ella er en aldrende dame som i løpet av sommeren har innledet et nært vennskap med den langt yngre mannen Torbjørn, som bor i en campingvogn på en gjengrodd tennisbane i nabolaget. De har mange felles interesser og nyter hverandres selskap, selv om begge nok aner den andres skjulte motiver. Taktfullheten fører dem inn i dobbeltkommunikasjonens forpliktende labyrint.

 

Tekstutdrag: «Hahaha. Drømmen var jo den….. og det har jeg jo tenkt på i ti år eller noe sånt. Det der med å ha et eget hus som er mitt, og ha trær som det kan regne på, og være sol på, og snø på… som kan være en bitteliten verden i seg selv da. Som det blir natt på… som det blir morgen på, og som det er fugler i og sånn. Det å på en måte eie naturen og utsikten… og rom hvor jeg kan ha bøkene mine og kjøkken som jeg kan lage maten min i og sånn…..ikke sant?»

 

Med forestillingen Drømmen går De Utvalgte videre med å utforske sin egen form for dokumentarisk teater og estetikk. Som i forestillingene Bang-Bang Club og Jimmy Young utviskes skillet mellom fiksjon og virkelighet gjennom et multimedialt uttrykk.

 

PRESSEN SKRIVER:

Estetisk går De Utvalgte utenpå de fleste i norsk teater: Men de får oss til å sette de estetiske verdiene i vrangstrupen.
Therese Bjørneboe

Aftenposten

– Ikke minst Boya Bøckmans fantastiske videoprojeksjoner gjør “Drømmen” til utfordrende og foruroligende teater.
IdaLou Larsen

Klassekampen
les hele

– Med sin forestilling Drømmen tar De Utvalgte opp tendensen som allerede lenge har preget film, litteratur og billedkunst, lengselen etter det virkelige. Behovet for å være autentisk. Eller i hvert fall: leke at man er det. Forestillingens styrke ligger imidlertid ikke i leken med fiksjon og fakta, men i det autentiske møtet mellom kunstnere som ikke forstiller seg.
Kari Saanum

Scenekunst.no

Regi / Scenografi

Kari Holtan

Video / lysdesign

Boya Bøckman

Dramaturg / Produsent

Anne Holtan

Musikk

John Birger Wormdahl

Skuespillere

Jørgen Langhelle (Rettspsykiater)
Kari Onstad Winge (Ella)
Tor Erling Staff (Rettspsykiater)
Torbjørn Davidsen (Torbjørn)

Medvirkende

Carle Lange - Konsulent scenografi
Tage Marius Kolbenstvedt - Konsulent
Martin Aaserud - Annet

Priser

Torshovteatrets venners pris 2010 Boya Bøckman nominert til Hedda-prisen 2010 for særlig kunstnerisk innsats

Støttet av

Norsk kulturråd
Fond for lyd og bilde
Utenriksdepartementet

Category