Skipet vol.4 – Øya – 2018
9025
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-9025,elision-core-1.0.11,ajax_fade,page_not_loaded,qode-theme-ver-4.5,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
Title Image

Skipet vol.4 – Øya – 2018

Om denne forestillingen

I Juni 2018 jobbet vi videre med Skipet i en residency på øya Terschelling i Nederland. 2 uker i forkant av Nederlands største musikk- og teaterfestival, Oerol Festival. Under festivalen viste vi 8 forestillinger av Skipet vol.4.

Skipet er en serie med produksjoner med en indre sammenheng, skapt i dialog med utvalgte steder over en periode på flere år. I møtet mellom teknologi, natur og kulturelle avtrykk har produksjonen hybris om omdreiningspunkt. Skipet og reisen kan representere håp om overlevelse, et nytt land og ny fremtid. Skipet vol. 4 er inspirert av vårt tidligere besøk hos myteforsker Enrique Pardo i Maléraques i Frankrike, retraumatisert krigsføring som tema  i Auka Røyd under Teaterfestivalen i Fjaler, Norge, etnosentrisme fra performancen Bærum-Nuuk i Nuuk, Grønland, og i Skipet vol.3, en operatisk, mislykket redningsaksjon på Black Box teater i Oslo.

Av og med

Kari Holtan, Boya Bøckman, Torbjørn Davidsen, Anne Holtan, Juliana Venter, Ram Hari Dhakal, Pelle Ask, Marius Kolbenstvedt, Jon Platou Selvig, Jonas Hestvik Dahl, Nils Bjelland Grønvold, Morten Kippe, Bjørn Gunnar Otten og Mekkie.

Takk til:

Østfold Kulturutvikling ved James Ray Moore og Bjørn Gunnar Otten

Støttet av

Norsk Kulturråd, Oerol Festival, InSitu, Østfold Kulturutvikling, Danse og Teatersentrum og Utenriksdepartementet

Category