Bang-Bang Club – 2005
8160
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-8160,elision-core-1.0.11,ajax_fade,page_not_loaded,qode-theme-ver-4.5,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
Title Image

Bang-Bang Club – 2005

Om denne forestillingen

Bang Bang Club er en klubb for terapeutiske eksperimenter, et møtested for materialisering av sinnstilstander, hvor behovet for å se og bli sett lokker deltagerne til å blottlegge seg. Ved medlemskap i Bang-Bang Club blir du tilbudt en lekegrind for utfordring av ensomheten. Her konkurrerer selvnytelsen med nestekjærligheten, begjæret med bedraget.

 

Bang Bang Club var opprinnelig en gruppe sørafrikanske fotografer som eksponerte apartheidregimets brutalitet. Som kontinuerlige vitner til menneskelig tragedie ble de drevet av dilemmaet; “Når skal man slutte å reflektere virkeligheten, og i stedet gripe inn i den?”

 

Bang Bang Club er en forestilling inspirert av den svenske antologien FRYS – vellykket nedfrysning av herr Moro. (Red. Roy Anderson) Dokumentarstoff blir blandet med fiksjon, film og teater i en forestilling som befinner seg i krysningspunktet mellom teater, performance og billedkunst. Den lille private historien speiles i den globale.

 

Med Bang Bang Club stiller De Utvalgte spørsmål: Er det mulig å sammenligne smerte? Når blir den politiske samtalen bare et redskap for å fremme egen fortreffelighet? Er vår såkalte moralske samvittighet bare individualistisk juks og tomt skryt?

 

Bang Bang Club var overraskelsesforestillingen på Black Box Teaters 20-års jubileumsfest. Dette stod i Black Box Teaters sesongprogram for høsten 2005: “Hvilken forestilling vi gir bort? Det er en hemmelighet. Det eneste vi vil si, er at vi mener det er en av de beste norsk-produserte forestillingene vi har presentert etter at vi åpnet i nye lokaler på Rodeløkka.”

 

Tekstene i forestillingen er utarbeidet av gruppen selv, samt materiale fra Eugène Ionesco og Flu Hartberg/Dongery.

 

PRESSEN SKRIVER:

– En morsom og trist opplevelse. Med Bang Bang Club sørger De Utvalgte for nok en toppopplevelse under årets teaterfestival. Forestillingen er hysterisk morsom, utrolig trist, opprivende, tankevekkende og vanvittig velspilt.
– En av de aller beste forestillingene under årets teaterfestival.
Anki Gerhardsen
Lofotposten

– Bang Bang Club av De Utvalgte var et av høydepunktene på festivalen, og en personlig favoritt
– Det handler om den vanskelige sonen mellom det offentlige og private, det autentiske og spilte, om kikking og selviakttakelse, men Bang Bang Club utvikler seg til å bli en mye mer sammensatt og sterk forestilling enn man kunne ane.
Therese Bjørneboe
Norsk Shakespeare og Teatertidsskrift

Idé og regi

Kari Holtan

Scenografi

Kari Holtan
Boya Bøckman

Lysdesign

Boya Bøckman

Lyddesign

John Birger Wormdahl

Video/Film

Boya Bøckman
Kari Holtan

Skuespillere

John Birger Wormdahl
Randi Rommetveit
Tage Marius Kolbenstvedt
Vilde Wahl
Torbjørn Davidsen

Tekstkonsulent

Anne Holtan

Produsent

Kari Holtan

Produksjonsmedarbeider

Pia Maria Roll

Tekst

De Utvalgte
Eugène Ionesco,
Flu Hartberg/Dongery

Musikk

3 øre

Støttet av

Norsk Kulturråd
Fond for lyd og bilde

Category