Heddapris til Fem forestillinger om døden
9897
post-template-default,single,single-post,postid-9897,single-format-standard,elision-core-1.0.11,ajax_fade,page_not_loaded,qode-theme-ver-4.5,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
Title Image

Heddapris til Fem forestillinger om døden

  |   Uncategorized

Heddaprisutdelingen 2022 foregikk søndag 19. juni og vår forestilling Fem forestillinger om døden fikk prisen for Beste forestilling for de to foregående sesongene. Skuespiller Torbjørn Davidsen i De Utvalgte var også nominert for Beste mannlige skuespiller/medspiller for samme forestilling. Vi er stolte og glade og takker hele ensemblet, co-produsentene Black Box og Rosendal teater og Ingeborg Eliassen som hadde grunnideen som forestillingen er basert på.

Forestillingen var dedisert til Kari Winge Onstad (24.02.41–24.03.20).

Juryen skriver:

Denne mangfoldige teaterforestillingen griper tak i sitt publikum fra første øyeblikk. Den er lite sensasjonspreget, ikke voldsom, selv om temaet er voldsomt. I stedet er den inderlig og lodder svært dypt.
Forestillingen gir oss hverdagslige, ensomme, nakne og sårbare, men også lekne og humoristiske møter med det uunngåelige. Selv når den er på sitt mest humoristiske, hviler den i et erkjennelsens mørke som speiler det menneskelige og det forgjengelige. Med et usedvanlig kreativt fortellergrep bringer den oss fra rom til rom, vakre og nitid utformet i alle detaljer, sakte – og med tid til refleksjon.
Flere av rommene gir en følelse av å bevege seg mellom flere bevissthetsnivåer. Slik blir døden et fullstendig gjennomgripende tema i en oppsetning som løftes av stor variasjon og empati.
Å skape teater i en tid med publikumsbegrensinger førte denne gangen til en tilnærmet rituell opplevelse, preget av kledelig høytid. Forestillingen ble på det viset en forsiktig påminnelse om vår egen dødelighet. Dette er sjeldent vakker scenekunst, like kompleks som den er berørende og universell.

Medvirkende:

Eva Bøe Moen, Kari Vik Knutsen, Hans Wedvik, Kari Winge Onstad (stemme/voice), Aurora Winge, Hans Magnus Ryan, Snorre Sjønøst Henriksen, Tommy Olsson, Helle Bendixen, Kjersti Alm Eriksen, Per Amund Riseng, Olav Mikal Hovland, Anne Gerd Grimsby Haarr, Torbjørn Davidsen, Anne Holtan, Boya Bøckman, Kari Holtan.

Takk til:

Thomas Thiis-Evensen, Carl Andreas Thiis-Evensen, Stein Winge, Viktoria Winge, Honning-Knut, Montebøllo, Stefano B. Bertelli ved Kybernetikk og robotikk NTNU (Trondheim), Læringsverkstedet – Drammen kommune

Bilde: Skjalg Vold/Heddaprisen