Hedda-prisen 2019: 2 priser til De Utvalgte og Boya Bøckman
9198
post-template-default,single,single-post,postid-9198,single-format-standard,elision-core-1.0.11,ajax_fade,page_not_loaded,qode-theme-ver-4.5,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
Title Image

Blog

Hedda-prisen 2019: 2 priser til De Utvalgte og Boya Bøckman

  |   Uncategorized

Under årets Hedda-utdeling vant De Utvalgte 2 priser. De Utvalgte for “Særlig Kunstnerisk Innsats” for “Skipet vol.5 – Short cuts” og Boya Bøckman for “Beste visuelle design” for “Skipet vol.5 – Short cuts” og “Lazarus”. Prisen for “Særlig Kunstnerisk Innsats” blir ikke gitt ut årlig, men kun i særlige tilfeller.

 

Juryens begrunnelse for “Særlig Kunstnerisk Innsats”:

“Prisen gis til en brutal og poetisk, komisk og dyster, dypt menneskelig forestilling. I et spill mellom roller og identiteter, autentisitet og teatralitet skapes et mangefasettert, konfronterende og særegent uttrykk. Det stedsspesifikke gir grunnpreget til et liv i bevegelse, et samfunn i endring, og aktørene bak utforsker det menneskelige rommet mellom overmot og maktesløshet, mellom å være ekstremt privilegert og ekstremt utsatt.
Publikum tas med på en felles utforskning i en myriade av levd liv, fantasi og myter som skaper og skapes av våre liv. Innfallsvinkelen som kjennetegner kompaniet, utforskende, utfordrende og fordomsfritt inkluderende, preger også denne forestillingen. I et filmatisk uttrykk forankres det tilsynelatende dagligdagse i et mytisk stoff og rommer det uforutsigbare i den menneskelige reisen.
I sitt dypt rørende verk favner årets mottaker av prisen for særlig kunstnerisk innsats både hyperrealistiske skrekkscenarier og spektakulær skjønnhet, det hele med en kunstnerisk fingerspissfølelse, ydmykhet, autentisitet og et ambisjonsnivå av de sjeldne.

Prisen for særlig kunstnerisk innsats går til De Utvalgte for forestillingen «Skipet – Vol. 5 Short cuts».”

 

Juryens begrunnelse for “Beste Visuelle Design”:

“Prisen gis for et audiovisuelt arbeid som ikke bare fungerer som et virkemiddel, godt integrert i forestillingen, men som utgjør en aktiv medspiller og premissleverandør. Arbeidet spenner fra det totalt iscenesatte og regisserte til opplevelser av å miste regien i egne liv. Fra den skapte, studioinspirerte scenografi som ramme til et arrete steinbrudd makter prisvinneren å gå inn i og skape både kosmiske og menneskelige univers – som en banebryter på sitt felt.

Prisen for beste audio-visuelle design går til Boya Bøckman for for visuell design til “Skipet vol. 5 – Short cuts” og videodesign til “Lazarus”

Foto: Skjalg Vold