De Utvalgte | Skipet vol.6 – Hofteatret – 2019
9127
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-9127,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-3.6,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2,vc_responsive
 

Skipet vol.6 – Hofteatret – 2019

Om denne forestillingen

Den sjette versjonen av «Skipet» er lagd for det kongelige Hofteater i København. Vi har latt oss inspirere av historien om Kong Christian 7, hans livlege, folkeopplyseren, Johann Struensee, og Dronning Mathilde. Etter en maskerade på teatret ble Struensee arrestert og senere halshugget for majestetsfornærmelse.

De Utvalgtes pågående stedsspesifikke serie Skipet har tatt veien om Malérargues i Frankrike, en skog på Norges vestkyst, utenfor en boligblokk i Nuuk,- Grønland, Black Box teater i Oslo, øya Terschelling i Nederland og i Oslo-fjordens svar på Grand Canyon. Skipet og reisen kan representere håp om overlevelse og nytt land. Med hybris som omdreiningspunkt,- reiser et mannskap av musikere, skuespillere og aktører gjennom fragmenter av virkelighet og myter.

Verket er skapt i samspill med stedets unike karakter og musikken fremføres live.

Av og med

Kari Holtan, Boya Bøckman, Torbjørn Davidsen, Juliana Venter, Pelle Ask, Harald Kolaas, Ram Hari Dhakal, Eirik Raude, Jon Platou Selvig, Bjarne Larsen, Anne Holtan, Morten Kippe, Marius Kolbenstvedt, Felipe Osario-Guzmán, Masoume Mirzaie, Kofi Møller, Li Ning og Silas Simphiwe Waldorff Bonde.

Takk til

Kunsthøgskolen i Oslo

Co-produsenter

Det Frie Felts Festival og Dansehallerne

Støttet av

Norsk Kulturråd, Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst, Performing Arts Hub Norway og Det Norske Utenriksdepartement.